تار نمای تخصصی علوم گیاهی فنی و حرفه ای میانه


این حقیقتی است که در اطراف خود میبینیم که تولید کنندگان زیادی وارد عرصه پرورش قارچ میشوند و بعد از چند دوره تولید کار را تعطیل میکنند !


خوب این اتفاق به چند دلیل ساده رخ میدهد که اگر حواسمان را جمع کنیم میتوانیم برای خود شغلی مطمئن دست و پا کنیم و پرورش قارچ را به شغلی خود تبدیل کنیم


1- همیشه میخواهیم به سرعت به کار وارد شویم و تولید درآمد کنیم

بله یک حس خوب است اما واقعیت چیز دیگری است. اگر زود وارد کار شویم با مشکلات کار نا آشنا هستیم و نمیدانیم که این شغل واقعا شغل مورد علاقه ما است یا خیر

 

2- آموزشگاههایی که فقط به فکر سود خود هستند و بس

آموزشگاه ها عمدتا مشکلات کار قارچ را به شما نمیگویند . و البته اگر اینکار را انجام دهند مطمئنا بسیاری از کارآموزان خود را از دست خواهند داد پس از این بابت مورد سرزنش نیستند اما به علاقمندان امیدواری کاذب میدهند. این باعث میشود هر ساله مقدار زیادی سرمایه وارد این شغل شود و تنها سود کنندگان این عرصه تولید کنندگان کمپوست و آموزشگاهها و در کل هر گروهی که به نوعی در این عرصه سود میکنند باشند

3 - سنگ بزرگ برداشتن

خیلی بد نیست اگر یک تا دو سال به تحقیق در باره شغل آینده خود بپردازیم . یک سال فقط در سالن کوچک کار کنید چه اشکال دارد ف در عوض سرمایه و وقت خود را در شغل اصلی خود صرف کنید و اگر مایل به ادامه کار بودید کم کم اقدام به راهاندازی سالن چرورش قارچی بزرگتر کنید

 

4- دست اندازهای این کار

httpیک دوست میگفت شرکت های کمپوست سازی با تولید کنندگانی که با آنها قرارد دادهای خرید نمیبندد را بعد از چند بار فروش کمپوست به زمین میزنند و به چند دلیل:


یکی اینکه خوب خود انها هم اکثرا تولید کننده هستند باید منافع خود وکارخانجات پرورش دهنده عمده را تامین کنند.

مثلا کمپوستهای ارسالی انها دارای مشکل است و به درستی تولید نشده پس باردهی مناسبی ندارد و شما هم که میزان زیادی کمپوست تهیه کرده اید و میلیون ها تومان هزینه کرده اید به راحتی زمین خواهید خورد و اثبات اینکه اشکال از کمپوست است بسیار سخت است و در نهایت مقصر پرورش دهنده شناخته میشود.

البته این یک نقل قول است و مسئولیت آن بر عهده نوسینده وبلاگ نیست

بهتر است قرار دادهای محکمی ببندید

5- چون تازه کارند نمیدانند چطور هزینه کنند

چون تازه کارند نمیدانند که باید تا حد امکان صرفه جویی کنند و بسیاری هزینه برای کارگر و... هزینه میکنند و در آخر متوجه سود کم میشوند

6- سالن ها استیجاری

برای اجاره سالن حتما دقت کنید . بعضی سالنها به اصطلاح خسته هستند و امکان تولید ندارند و در صورت تولید آلودگی و ... را در کمپوستها میبینیم و به همین دلیل سالن را اجاره میدهند و در نتیجه شما هم به مشکل برخورد میکنید

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: پنج شنبه 27 بهمن 1390برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

ایجاد سیستم قطری های در سالن پرورش قارچ

گاهی برای ایجاد رطوبت در سالن پرورش قارچ علاوه بر دستگاههای تولید رطوبت مانند رطوبت ساز و دیگ بخار تمایل داریم تا از روش دومی هم استفاده کنیم

hروش قطره ای برای چه سالنهایی مناسب تر است ؟

اگر برای مثال در سالنی پرورش قارچ را احداث کرده اید بهتر است که از سیستم قطره ای استفاده نشود یا سالنهایی که احتمال نفوذ آب از کف به پی وجود دارد از سیستم قطره ای استفاده نکنید

 

 

اما سالنی داریم که سیمانی است و از نظر کف بنا مشکلی نداریم بهتر است از سیستم قطره ای هم استفاده کنیم

این روش ساده ترین روش تولید رطوبت در سالن پرورش قارچ است ، حتی در صورتی که برق هم قطع باشد با این روش تا حدود زیادی میتوان رطوبت را در سالن تامین کرد.

راه اندازی این سیستم کار سختی نیست. 

برای شروع باید در بالاترین نقطه دیوارهای سالن میخ هایی را به صورت مورب برای نکاه داشتن شیلنگ ها نصب کنیم. البته پیچ های آماده ای هم که سر آنها مخصوص نگاه داشتن شیلنگ است وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید

.

برای کارآیی بهتر باید فاصله این پیچ ها از سقف حداکثر 10 سانتی متر باشد

پیچ ها به فاصله 1 متر از هم باید نصب شوند تا شیلنگ کاملا صاف نگهداشته شود.

پس از نصب پیچ ها نوبت به قرار دادن شیلنگ میرسد . برای شیلنگ بهترین گزینه شیلنگ تراز است که در کنج دیوار ها کمتر خم میشود . این شیلنگ شفاف است و به همین نام فروخته میشود. 

شلنگ را بر روی پیچ ها در فاصله 10 سانتی متری از سقف نصب میکنیم و یک سر آنرا کاملا میبندیم که آب از آن عبور نکند.

از یک طرف هم شلنگ را به شیر آب وصل میکنیم.

البته توجه داشته باشید که در صورت بزرگ بودن سالنتان میتوانید از هر دو طرف آنرا به شیر آب وصل کنید که فشار کافی داشته باشد. 

حالا شیر آب را باز میکنیم تا آب به شلنگ وارد شود.

حالا نوبت به زدن سوراخهای ریزی میرسد که آب باید از طریق آنها به دیوار ریخته شود و بر روی دیوار ایجاد رطوبت کندh 

میتوانید بوسیله هویه داغ یا سوزن همزمان با عبور آب شیلنگ را سوراخ کنید و دقت کنید که سوراخها به صرف دیوار باشد و به شکلی که آب با فشار به دیوار برخورد نکند که باعث پاشدن آب به قارچها شود .

به میزانی آب را باز کنید که دیوار فقط نمدار شود و تا حد امکان آب به کف سالن نرسد

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: پنج شنبه 27 بهمن 1390برچسب:ایجاد سیستم قطری های در سالن پرورش قارچ, | موضوع: <-PostCategory-> |

گرمایش در سالن پرورش قارچ

در سالن های پرورش قارچ روشهای گوناگونی برای گرم نگاه داشتن سالن در فصل سرما وجود دارد .

 

اما اولویت اول ما با روشهایی است که در حین تولید گرما رطوبت سالن را نیز از بین نبرد.

برای مثال یک هیتر یا بخاری در سالن پرورش قارچ علاوه بر کاهش رطوبت سالن شاید باعث نشت دور به سالن شود چون شما مجبورید آنرا در داخل سالن قرار دهید پس همه نوع خطری برای سالن پرورش قارچ ما ایجاد خواهد کرد

حتی اگر ما هوای گرم شده بوسیله بخاری را از محلی دیگر به سالن انتقال دهیم بازهم احتمال نفوذ دود به سالن ما وجود دارد .

روشی دیگر برای گرم کردن سالن استفاده از بخاری های برقی است که با توجه به قیمت برق اصلا بصرفه نیست

گرم کردن سالن پرورش بوسیله آب گرم هم امکانپذیر است یعنی در سالن لوله کشی کرده و با ورود آب گرم به لوله ها هوای سالن را بصورت غیر مستقیم گرم کنیم . چیزی شبیه به سیستم شوفاژ

البته در سالنها ترکیبی از این روشها میتوانید بسیار مفید باشد . یعنی ما در هوای بسیار سرد ناگزیر به استفاده از کلیه این روشها خواهیم بود . پس باید به دنبال راهی بگردیم که بیشترین بازدهی را داشته و در کنار روشهای گرمایش دیگر از آن به عنوان روش اصلی استفاده کنیم و در صورت نیاز از سیستم های دیکر در کنار آن استفاده کنیم

حال در اینجا بهترین روشهای ترکیبی برای گرمایش  و رطوبت در فصل سرما را ذکر میکنیم

استفاده همزمان از رطوبت ساز + هیتر ( هر یک بدون دیگر کامل نیست و در فصل زمستان امکان استفاده بصورت تکی وجود ندارد)

استفاده از هیتر + دیگ بخار ( بهترین روش ایجاد گرمایش) 

 در روش اول از دستگاه رطوبت ساز به همراه هیتر در سالن قارچ استفاده میکنیم . میدانیم که رطوبت ساز به تنهایی موجب ایجاد آب بر روی کمپوست میشود ، علاوه بر آن استفاده زیاد از هیتر در سالن موجب از بین روفت رطوبت میشود همانطور که در بالا ذکر شد .

اما بنده توصیه ای که به بسیاری از دوستان در فصل زمستان دارم حتما و حتما استفاده از دیگ بخار است . بوسیله این دستگاه میتوانید رطوبت را از محلی دورتر از سالن به سالن وارد کرده و همزمان با قرار دادن دیگ در راهروی اصلی از گرمای تولید شده در اطراف دیگ برای گرم شدن استفاده کنید و این یعنی همزمان، دیگ بخار کار وسیله گرمایشی و تولید رطوبت را انجام میدهد

بخار خاصیت گرم کردن سالن را به خوبی انجام میدهد ، چون همانطور که میدانیم دمای بخار آب از آب جوش بسیار بالاتر است .

البته چون بیشتر پرورش دهندگان قارچ در فصل سرما فعالیت میکنند میتوان گفت این دستگاه در تمام طول پرورش قارچ کاربرد دارد . دیگ بخار میتواند در اندازه های مختلفی طراحی شود که برای هر نوع سالن کاربردی است

 

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: پنج شنبه 27 بهمن 1390برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

آموزش نصب قفسه در سالن پرورش قارچ دکمه ای

چیدمان قفسه ها ارتباط نزدیکی با سالن پرورش قارچ ما دارد

به چند نکته مهم در خصوص قفسه و چیدمان آنها توجه کنید

  • باید بین قفسه ها راهرویی حداقل به عرض 65 سانتی متر وجود داشته باشد

 . این مورد را دست کم نگیرید که از زمان شروع به چیدمان کمپوست ها تا زمان تخلیه راهرو ها هستند که محل رفت و آمد ما و رسیدن به بخش مورد نظر است

 

  • قفسه های پرورش قارچ نباید خیلی مرتفع ساخته شوند. قفسه های مرتفع مشکلاتی در تولید و برداشت و در کل همه مراحل ایجاد میکنند.

از جمله مشکلات ایجاد اختلاف دمای زیاد بین اولین طبقه با بالا ترین طبقه است.

در زمان چیدمان هم بردن سبد ها به بالاترین طبقه کاری مشکل خواهد بود

خستگی طبقات بالا دو چندان است ، در مقایسه با طبقه اول

 

  • حتما در کف ستون های قفسه ها از ورق های فلزی نسبتا ضخیم استفاده کنید تا نیرو بر روی سطح تقسیم شود البته لزومی ندارد این صفحات خیلی بزرگ باشند. مربعی به طول 15 یا 20 سانتی متر کفایت میکند
  • در جوشکاری ها دقت کنید . در قفسه های مونتاژی که جوشکاری در محلی دیگر انجام میشود و قفسه ها بر روی زمین ساخته میشوند دقت بالا است اما در مورد قفسه هایی که در سالن جوشکاری میشوند ممکن است محلی به درستی جوشکاری نشده و همین در زمان تحمل بار سنگین کمپوستها و خاکها و در زمان ضربه در زیر بار احتمال شکستگی از محل جوش ها را زیاد کرده و به دلیل اینکه امکان جوشکاری در زمان وجود کمپوست به دلیل ایجاد دود در سالن امکانپذیر نیست مشکلات بسیاری را منجر خواهد شد/

 

  • از رنگ زدن و ضد زنگ زدن قافل نشوید که عمر قفسه ها را بالا میبرد

 

  • قفسه ها باید با عرض های 160 - 120 - 80 ساخته شود . طول قفسه ها اهمیت چندانی ندارد ، البته در قفسه های مونتاژی طول قفسه ها را در هر زمان بسته به گنجایش سالن میتوان تغییر داد اما در قفسه های معمولی طول قفسه به طول سالن بستگی دارد و در سالن های مختلف متفاوت است

 

  • فاصله بین طبقات قفسه باید حداقل 60 باشد . این حداقل به این معناست که تا 10 یا 15 سانتی متر هم برای چیدمان بهتر قارچ از کمپوست قابل انجام است

 

  • طوری قفسه ها را بچینید که هر چند متر راهرویی داشته باشیم که به راهرو های مجاور از طریق آن دسترسی پیدا کنیم . در قفسه های مونتاژی ایجاد این راهرو در هر قسمتی از قفسه امکانپذیر است و نیازی به اندازه زدن های پیش از تولید ندارد و حتی بعد از یک دوره کشت هم میتوانید محل راهرو ها را در قفسه های مونتاژی تغییر دهید اما برای قفسه های معمولی حتما محل را پیش از جوشکاری و برش دادن پروفیل ها تعیین کنید/ 
  • سعی کنید اول نقشه ای از سالنتان تهیه کنید تا بیشترین قفسه ها را بتوانید در آن محل قرار دهید

 

  • میشود از قفسه با عرش های مختلف در کنار هم استفاده شود/

برای مثال قفسه های 160 و 120 و 80 سانتی میتواند در کنار هم در یک سالن استفاده شود

 

البته طی شرایطی اینکار قابل انجام است

باید قفسه های 80 سانتی از یک طرف قابل دسترسی باشد برای مثال از یکطرف در کنار دیوار و از یکطرف به سمت راهرو باشد اما در مورد قفسه های 120 یا 160 این قانون وجود دارد که باید حتما از دو طرف راهرویی در کنار این قفسه های وجود داشته باشد به این معنا که قفسه های 80 میتواند در کناره های سالن و قفسه های 160 یا 120 در وسط سالن قرار گیرند

 

  • سعی کنید قفسه ها را از پروفیل های مستحکم استفاده کنید

در تولید قفسه ها به صورت مونتاژی قفسه های تولید شده بدون هیچ پرتی و برش کاری تنها در عرض یکساعت قابل جمع شدن هستند اما در مقابل قفسه های معمولی که در داخل خود سالن ساخته و جوش میشوند را باید برای خارج کردن از سالن با دستگاه فرز برش دهیم که همین کار منجر به کاهش طول تا گاهی چند سانتی میشود.

که در حقیقت قفسه ها دیگر برای تولید قارچ مناسب نخواهند بود و باید به شکل ضایعات بفروش رساند

 از سر و ته سالن حتما راهرو هایی داشته باشید ، شاید اینکار ضروری نباشد اما وجود انها ، در صورت وجود فضا کار را بسیار راحت خواهد کرد

 

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: پنج شنبه 27 بهمن 1390برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

فروش بذر قارچ صدفی و دکمه ای

واحد توليدي بذر قارچ خوراكي شركت کوهسار سفیر باختر زير نظر مربي سازمان جهاد كشاورزي با كد مربيگري 85126925 و مدير اسبق قارچ كوهستان با سابقه بيش از 15 سال در امر توليد بذر قارچ آماده ارائه خدمات به هموطنان مي باشد

. توليد كننده بذر قارچ خوراكي از پربارترين واريته ها
. مشاوره در زمينه راه اندازي كارخانه قارچ
. توليد و عرضه CDهاي آموزشي پرورش قارچ
. توليد و عرضه كشتهاي مادري براي تهيه اسپان
. ارسال به تمام نقاط ايران
.همچنین این شرکت تولید کننده انواع سیستم های حرارتی ،برودتی و سیستم های رطوبت ساز و مه پاش می باشد ضمنا" دستگاه های تولیدی این شرکت بصورت صنعتی و سنتی بوده و دارای ضمانت نامه و خدمات پس از فروش می باشد .
جهت کسب اطلاعات بیشتر شما میتوانید با شماره های 04413837492 /09144432479 و یا به سایت www.sobhangharch.com مراجعه نمایید

ضمنا" اين واحد براي علاقه مندان مشاوره رايگان انجام ميدهد .و براي علاقه مندان استان آذربايجان غربي كلاس آموزشي توسط سازمان جهاد كشاورزي (مديريت ترويج استان ) برگزار مي نمايد .



جهت كسب اطلاعات بيشتر لطفا" به وب سايت www.sobhangharch.com مراجعه و يا با شماره تلفن 04413837492 5 خط تماس بگيريد .

تلفن مديريت : 09144432479 مهندس ياورزاده
فروش : 04413837492

آدرس : اروميه شیخ تپه باند پایین نرسیده به فلکه بهداری نبش کوچه 33 طبقه دوم پارچه سرای ملت
تلفكس: 04413837492

 

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: سه شنبه 25 بهمن 1390برچسب:سیستم های حرارتی ,برودتی و سیستم های رطوبت ساز و مه پاش , | موضوع: <-PostCategory-> |

قیمت کمپوست قارچ ملارد

فروش کمپوست وخاک پوششی ملارد



فروش کمپوست وخاک پوششی ملارد





فروش کمپوست قارچ ملارد و خاک پوششی
انواع سموم انواع تجهیزات تولید قارچ
مشاوره و اجراء
در تولید وساخت سالنهای تولیدقارچ
لطفا به دلیل متغیر بودن قیمت فی محصول را از دفتر فروش تهیه نمائید

16-3671713-0262




 

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: سه شنبه 25 بهمن 1390برچسب:فروش کمپوست, | موضوع: <-PostCategory-> |

معرفی کتاب های کاربردی پرورش قارچ های خوراکی

به نام خالق یکتا

با توجه به علاقه زیاد کاراموزان در طی دوره آموزشی و همچنین تحقیق و پژوهش در زمینه قارچ های خوراکی تعدادی از  کتاب های  کاربردی مورد تائید سازمان آموزش فنی و حرفه ای را معرفی می نمایم امید است تا با پژوهشهای کاربردی بیشتر گامهای اساسی برای تولید قارچ خوراکی در شهرستان میانه برداشته شود.

۱- راهنمای جامع و مصور پرورش قارچهای خوراکی - ترجمه ساسان جعفر نیا و مهدی دائی- انشارات کشاورزی سبز ایران

۲- اصول پرورش قارچ های خوراکی - تالیف مهندس رسول محمدی

۳-   جزوه پرورش کاربردی قارچ صدفی و دگمه ای-  تالیف مهندس شهبازی - ویرایش جدید(۱۳۹۰)

لازم به ذکر است علاقمندان میتوانند با مراجه به آدرس زیر اقدام به تهیه این کتاب نمایند

 میانه- پاساژ طوفانی- کامپیوتری برنا با مدیریت آقای مهدی پور یعقوب

مهندس امیر شهبازی - کارشناس ارشد مرکز آموزش فنی و حرفه ای میانه

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: جمعه 21 بهمن 1390برچسب:آموزش فنی و حرفه ای, | موضوع: <-PostCategory-> |

سوالات متداول در رابطه با پرورش قارچ خوراکی

1- برای پیشگیری از خشک شدن بستر کشت، همچنین جلوگیری آلودگی چه باید کرد؟


برای پیشگیری از خشک شدن بستر کشت، همچنین جلوگیری از افزایش فعالیت های میکروارگانیسم های مهاجم وحشرات و آفات بهترین کار این است که دما و نور درکمترین حد مجاز نگه داشته شوند و سطح بستر کشت بوسیله پوشش پلاستیکی پوشانده شود.


2- تهویه سنگین چه آسیبی رابه همراه دارد ؟


تهویه سنگین می تواند باعث از دست رفتن شدید آب و رطوبت گردد که در نتیجه آن سطح بستر سخت شود و به اصطلاح پدیده اتفاق بیافتد و همچنین در صورت وجود میوه روی بستر کشت، میوه ها خشک شده و رنگشان به قهوه ای و طعمشان به تندی مایل گردد.


3- میوه های قارچ حالت مرجانی یا شاخ گوزنی داشته و به شکل سنجاق ته گرد نیستند. چرا ؟


زمانی که غلظت گاز دی اکسید کربن از حد مجاز افزایش یابد در این حالت سرسنجاقی های غیربارو و عقیم ظاهر می شوند که حالت مرجانی یا شاخ گوزنی داشته و اصلا به شکل سنجاق ته گرد نیستند و یا اینکه سرسنجاقی های تشکیل شده فقط ساقه هایشان بلند شده و کلاهک آنها رشد نمی نماید.


4- بهتریت زمان برای سوراخ کردن نایلون کیسه های کشت چه زمانی است؟


3-4 روز بعد از بذر زنی زمانی که ریسه اطراف بذر 3-2  سانتی متر رشد کرده باشد.


5- میزان رطوبت مناسب برای کشت قارچ صدفی در زمستان چقدر است؟


رطوبت  80-90%    دما  15-20 درجه سانتیگراد


6- چرا گاهی سطح توده بستر کشت خشک می شود و بستر کشت سریع به کپک سبز آلوده می شود ؟


بستر کشت کاه و کلش از نظر حفظ رطوبت بسیار مناسب است. چرا که ساختار بافت آن به گونه ای است که بر طبق خاصیت لوله های معیین آب به طور یکنواخت می تواند در بستر پخش شود. بستر کشتی که در آن از ضایعات و کنجاله پنبه استفاده شده، هر چند آب زیادی جذب می کند ولی عموما" خشک به نظر به نظر می رسد و پخش آب در آن به خوبی کاه و کلش نیست. اگر سطح توده بستر کشت خشک شود، بستر کشت سریعتر به کپک سبز آلوده می شود.


به طور جدی از خشکی بسترهای کشت جلوگیری کنید و بعد از شوک سرمایی رطوبت را در حد 95-90% حفظ کنید. در صورتیکه ضایعات پنبه در فرمولاسیون بستر کشت بکار رفته باشد، حتما باید از دستگاه رطوبت ساز استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید رطوبت با آب پاشی کف و راهروها به حد کافی بالا رفته و حفظ می شود.


7- چرا گاهی ریسه ها ابتدا بسیار طبیعی و قوی روی بستر کشت حاوی ضایعات پنبـه رشد می کند ولی هنگـام میوه دهی کلاهک ظـاهر نشده و ریسه ها به حـالت یک تـوده تخم مرغی بی شکل روی بستر کشت باقی می مانند ؟


در این حالت به نظر می رسد که ریسه ها ابتدا بسیار طبیعی و قوی روی بستر کشت حاوی ضایعات پنبـه رشد می کند. ولی هنگـام میوه دهی کلاهک ظـاهر نشده و ریسه ها به حـالت یک تـوده تخم مرغی بی شکل روی بستر کشت باقی می مانند. در این حالت قسمت مرکزی توده به رنگ قهوه ای متمایل می شود و گاهی ترشحات قهوه ای رنگی روی توده ظاهر می گردد. زمانی که این پدیده بر روی بستر کشت مشاهده شود، راندمان و کیفیت محصول نیز به شدت کاهش می یابد. علت این پدیده عمدتا به افزایش تراکم گاز کربنیک در محیط سالن کشت وابسته است. به علاوه عدم تهویه مناسب بستر کشت به دلیل بالا بودن رطوبت نیز می تواند دلیل ظهور این حالت گردد. علاوه بر ایـن دو دلیـل، افزایـش درجه حـرارت سالن ضمن اینـکه باعث افزایش شـدت تنفس می گردد، باعث سریع شدن رشد ریسه ها شده که گاهی ممکن است چنین پدیده ای به دلیل گرمای زیاد سالن نیز رخ دهد.

خشک شدن بستر کشت نیز باعث قطور شدن ریسه ها و بروز پدیده مشابه می گردد. دمای مغز توده بستر کشت و محیط نباید زیاد اختلاف داشته باشند و تهویه مناسب با حفظ رطوبت سالن می تواند از پدیده جلوگیری کند.  این توده های عقیم حتما" باید از بستر کشت جدا شده و باقی مانده آنها از روی بستر کشت جدا شود.


8- چرا قارچ های خیلی کوچک ظهور می کنند که پس از مدتی پلاسیده شده و می ریزند ؟


در این حالت تولید سرسنجاقی ها (پین زایی) شدید است ولی نمی توانند به رشد کامل خود برسند و در اندازه کوچک لبه های کلاهک باز شده ، اسپورریزی انجام شده و میوه زود خشک می گردد.


اگر به توده کمپوست ضربه وارد کنید صدای طبل از آن به گوش می رسد. این موضوع به این دلیل است که مغز بستر کشت کاملا" پوسیده و به مصرف ریسه های قارچ رسیده ولی سطح بستر کشت به دلیل خشکی، کمتر تجزیه شده است و لایه خارجی به صورت یک پوسته کلفت باقی مانده است. در این حالت کافی است بعد از برداشت میوه ها، تمام بستر کشت را با آب کافی آبیاری کرده و می توان در آب آبیاری مقداری از املاح و مواد مورد نیاز رشد قارچ را نیز اضافه کرد و سپس توده را اندکی فشرده ساخت تا فضاهای خالی پر شوند و این فرآیند به رویش سریع ریسه ها کمک می کند. دقت شود که آب اضافی در بستر باقی نماند. با ایجاد سوراخ هایی در قسمت انتهای بستر کشت آب اضافی را باید خارج کنید.


9- روشهای نگهداری قارچ تازه به مدت طولانی تر چیست ؟


قارچها در انواع مختلف و در شکلها و رنگهای متفاوت یافت می شوند . قارچهای دکمه ای و صدفی که به روش صنعتی تولید می گردند در مقایسه با قارچهای وحشی از عطر و طعم ملایمتری برخوردارند و از آنها غذاهای متنوع خوبی می توان تهیه نمود قارچهای وحشی اغلب عطر و طعم تندتری دارند. بافت قارچ تازه سفت وترد و بدون لکه می باشد . در مورد قارچهای دکمه ای بهتر است ژیلها یا پره های زیرین قارچ باز نشده باشند و دیده نشوند . برای مصرف قارچهای وحشی فقط کافی است روی آنها را با دستمال مرطوب پاک نمود و برای حفظ بافت قارچ ، حدالامکان ، باید از شست و شوی آن خودداری نمود . قارچها اصلا نباید هنگام شستن در آب غوطه ور شوند . برای نگهداری قارچ در یخچال بهتر است آنها را ، بدون آنکه روی هم فشرده شوند ، در ظرفی چیده و روی آنها با حوله یا پارچه مناسب پوشاند و در یخچال نگهداری نمود.


10- چرا سطح کلش بسترکشت قارچ بعد از رشد کامل ریسه های قارچ کپک سبز می زند با وجودی که سطح بستر کشت قارچ خشک نشده است؟


این اتفاق معمولا بعد از اولین چین قارچ رخ می دهد برای پیشگیری  دقت کنید: دست ها و چاقو حتما" باید تمیز و ضدعفونی شده باشند بعد از برداشت قارچ بقایای میوه قارچ  کاملا" از بستر کشت قارچ  زدوده شوند. در صورتیکه بقایای میوه قارچ روی بستر کشت قارچ باقی بمانند می توانند منشاٍء بروز آلودگی و تخریب بستر کشت قارچ  شوند.


11- اگرکسیه نایلون بسترکشت قارچ صدفی را دیر سوراخ کنیم چه اتفاقی می افتد؟


در این حالت تخمیر بی هوازی  از یک سو و افزایش دی اکسید کربن از سوی دیگر باعث مهاررشد ریسه های قارچ صدفی شده و امکان آلودگی بستر کشت قارچ افزایش میابد.


12- علت اینکه پنجه دوانی ریسه های قارچ صدفی در شرایط مناسب رشد کند صورت میگیرد چیست ؟


در این حالت به موارد زیر توجه کنید:


رطوبت بستر قارچ صدفی  باید 70-75% باشد. pH بسترقارچ صدفی  باید  6-7 باشد. از مرغوبیت بذرقارچ صدفی اطمینان حا صل  کنید.


13- به چه علت گاهی وقتی چند توده قارچ صدفی همزمان رشد می کنند برخی از میوه های قارچ صدفی شروع به پلاسیدگی می کنند ؟


معمولا در شرایط نا مناسب از جمله کمبو د مواد غذایی و کاستی رطوبت این اتفاق میافتد و این در واقع تنک طبیعی برای حفظ تعدادی از میوه هاست.


نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: جمعه 14 بهمن 1390برچسب:سوالت قارچ خوراکی, | موضوع: <-PostCategory-> |

فنی و حرفه ای

بزرگترين سازنده ماشين‌آلات توليد قارچ اروپا برای همكاری با ايرانی‌ها اعلام آمادگی كرد

 7/11/90 

 

 

بزرگترين شركت سازنده ماشين‌آلات توليد كمپوست و قارچ اروپا تمايل خود را براي ارائه مشاوره به طرح جامع بزرگترين واحد توليد و فرآوری قارچ خاورميانه در سپيدرود گيلان اعلام كرد.

به گزارش روابط عمومي انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراكی، در جلسه‌اي كه چهارشنبه هفته گذشته در محل معاونت باغبانی وزارت جهاد كشاورزی با حضور سرپرست و كارشناس دفتر امور گل و گياهان زينتی، دارويی و قارچ‌های خوراكی اين وزارتخانه، اعضای انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراكی و همچنين نمايندگان شركت كريستين گروپ و پارس سيلوان برگزار شد، گزارش مفصلی از آخرين دستاوردهاي توليد كمپوست و قارچ ارائه شد و مورد توجه قرار گرفت.

همچنين در اين جلسه، زمينه همكاري شركت كريستين گروپ به عنوان بزرگترين سازنده ماشين‌آلات توليد كمپوست و قارچ اروپا با واحدهاي توليد قارچ ايران براي ارتقاء سطح فناوری و ساخت ماشين‌آلات فراهم شد.

بر اساس اين گزارش، همكاری اين شركت به عنوان مجري و سرمايه‌گذار در اجراي پروژه بزرگترين واحد توليد و فرآوری قارچ خاورميانه در زمينی به وسعت 100 هكتار در سپيدرود گيلان بررسی و طرف خارجي تمايل خود را براي ارائه مشاوره در اين طرح جامع اعلام كرد.

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:فنی و حرفه ای, | موضوع: <-PostCategory-> |

اسپورگون
 
 
اسپورگون ۱ کیلویی

قارچکش اسپورگون حاوی ماده موثر پروکلراز منگنز کلراید است. اسپورگون طیف وسیعی از بیماریها را در محصولات مختلف کشاورزی کنترل می کند . اسپورگون در قارچ های خوراکی سه نوع بیماری قارچی ورتیسیلیوم یا پوسیدگی خشک ، مایکوگون یا پوسیدگی تر و هایپومایسیس یا تار عنکبوتی را کنترل می کند. 

 

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:اسپورگون, | موضوع: <-PostCategory-> |

کمپوست جوانه

فروش انواع قارچ دکمه ای قارچ جوانه و تولید کمپوست

 
 
فروش انواع قارچ دکمه ای قارچ جوانه  و تولید کمپوست

تولید و عرضه انواع قارچ دکمه ای قارچ جوانه و تولید کمپوست با کیفیت بالا با بذر اورجینال
تولید 1800 تن قارچ دکمه ای در سال با بهر گیری از آخرین تکنولوژی روز دنیا
طراحی ، ساخت و اجرای مزارع پرورش قارچ دکمه ای
تاسیسات و تجهیزات مروبط
نماینده رسمی فروش انواع خاک هلندی و ایرلندی
. . . . . . . . . . . ...

از جملع عوامل موثر در افزایش عمل کرد کمی و کیفی در صنعت تولید قارچ میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1 - کمپوست با کیفیت مرغوب و تولید شده در شرایط استاندارد
2 - اسپان و یا بذر با کیفیت مرطوب
3 - خاک پوششی مناسب و عاری از بیماری
4 - مدیریت صحیح شرایط آب و هوایی سالن
5 - مدیریت آبیاری
6 - تدابیر بهداشتی صحیح و عملی

مزرعه پرورش قارچ جوانه مفتخر است که توانسته با بهره گیری از بهترین خاک های هلندی و ایرانی گامی موثر در جهت رشد و ارتقا کیفیت و کیفیت برداشت قارچ در سطح خاورمیانه بردارد و میانگین برداشت این شرکت گواه مسلم موفقیت استفاده از خاکهای topterra & hartpeat در سطح کشور باشد.

برای سفارش و خرید کمپوست قارچ دگمه ای به مرکز اموزشس فنی و حرفه ای میانه بخش پرورش قارچ های خوراکی مراجعه فرمائید. با تشکر

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:مزرعه پرورش قارچ , | موضوع: <-PostCategory-> |

فروش کمپوست قارچ دگمه ای

فروش بهترين كمپوست آماده قارچ دكمه اي - و مه پاش

فروش كمپوست آماده قارچ دكمه اي تهيه شده از بهترين مواد و بهترين بذر هاي موجود در بازار با كيفيت تضميني و تحويل در هر شهري كه شما بخواهيد

كمپوست آماده و خاك پوششي را از مطمئن ترين جا و با بهترين كيفيت و با قيمت هاي ايده ال تهيه فرمايد

شركت ايران ياران آماده تحويل كمپو ست در سراسر خاك ايران وعراق مي باشد
تحویل در سرتاسر خاک ایران و شمال عراق و پرداخت وجه دستگاه هنگام تحویل به مشتری در سر تاسر کشور

(برای کسب اطلاعات بیشتر به مرکز اموزشی فنی و حرفه ای میانه بخش پرورش قارچ مراجعه نمایید.)

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:ايران وعراق,پرورش قارچ , | موضوع: <-PostCategory-> |

آفات و بيماري هاي قارچ هاي دكمه اي

* مبارزه با آفات درمان ندارد و صرفا جهت پيشگيري مورد استفاده قرار مي گيرند.

آفات شامل:

1. مگس هاي قارچ خور
2. نماتد
3. كنه

و بيماري ها شامل:

1.بيماري هاي قارچي ؛

ورتيسيليومي ، مايكوگن ، دنپلان ، كپك تار عنكبوتي و انواع كپك ها.

2. بيماري هاي باكتريايي ؛

لكه قهوه اي باكتريايي

3. ويروسي ؛

ويروس X

بيماري هاي فيزيولوژيك:

كمبود مواد غذايي ، بالا بودن دي اكسيد كربن ، دماي بالا و تهويه كم

فرق بين بيماري هاي عفوني (موجودات زنده) و بيماري هاي غير عفوني (موجودات غير زنده) چيست؟

اين است كه در بيماري هاي موجودات زنده (عفوني) امكان سرايت بيماري وجود دارد ولي در بيماري هاي غير زنده (غير عفوني) امكان سرايت وجود ندارد چون در اثر عوامل محيطي ايجاد مي شود.

ورتيسيليوم يا جوش خشك:

علائم ايجاد لكه هاي قهوه اي روي سطح كلاهك به صورت نقاشي مايكوگن (حباب تر). لكه هاي قهوه اي ، آبكي و لزج هستند.

لكه قهوه اي باكتريايي:

علائم ؛ لكه هاي قهوه اي فرو رفته. بعد از ظهور بيماري ورتيسيليوم دماي سالن را پائين مي آوريم (حدود 14 تا 15 درجه سانتي گراد) و از قارچ كشهاي كاربندازيم و بنوميل به صورت 150 گرم در 100 ليتر آب استفاده مي كنيم.

مايكوگن:

سم اختصاصي اسپاراگون 150 گرم در 100 ليتر

كپك تار عنكبوتي:

معمولا از خاك پوششي غير استريل ايجاد شده و سرانجام اطراف قارچ را فرا مي گيرند. از سم هاي كاربندازيم ، بنوميل ، فرمالين 20 درصد ، قبل از شيوع روي كلاهك از نمك استفاده مي كنيم.

دنبلان:

شكل قارچ به صورت دنبلان در مي آيد كه اين بيماري در اثر رعايت نكردن بهداشت سالن بوجود مي آيد.

لكه قهوه اي:

زماني كه رطوبت روي سطح قارچي مي ماند باعث بروز بيماري لكه قهوه اي مي شود.

ويروس X:

بيماري است كه در ايران شايع نيست. بيماري است كه طي تحقيقات انجام شده محل ايجاد آن روي قفسه هاي چوبي ديده شده است.

آفات مگس قارچ خور:

1. سياريد (مرحله لارو بودن)
2. فوريد (انتقال بيماري)

جهت مبارزه از حشره كش هاي ديازينون و مالاتيون ( به ميزان 5 در 1000 يا 4 در 1000 ) ، كاغذهاي چسبي و يا حشره كش هاي برقي استفاده مي كنيم.

نماتد دم فنري (Sprinted):

باعث وك شدن قارچ و لزج و سياه شدن خاك پوششي مي شوند.

با استفاده از فرمالين 20 درصد و دماي بالاي 25 درجه سانتي گراد در مرحله پاستوريزاسيون خاك پوششي استفاده مي كنيم.

كنه:

از مراحل كمپوست سازي وارد سالن ها مي شود. سم هاي اومايك ، (نيسورون + نئورون) مي توان استفاده كرد.

بيماري كاپرينوس:

در اثر وجود آمونياك بالاي كمپوست ايجاد مي شوند.

 
نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:لكه قهوه اي باكتريايي,ورتيسيليوم يا جوش خشك,كپك تار عنكبوتي, | موضوع: <-PostCategory-> |

اموزش رورش قارچ دگمه ای در منزل

آموزش پرورش قارچ و كسب در آمد در منزل

قارچ خوراكي،قارچ خانگي،توليد قارچ


هزینه مشاوره راه اندازی و تدریس پرورش قارچ به صورت فشرده 150000 تومان می باشد.
نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:تدریس پرورش قارچ , | موضوع: <-PostCategory-> |

فروش کمپوست قارچ دگمه ای

فروش پاییزه کمپوست قارچ دکمه ای ودستگاههای مه پاش و رطوبت ساز و هیتر و سی دی آموزشی

فروش پاییزه کمپوست قارچ دکمه ای ودستگاههای مه پاش و رطوبت ساز و هیتر و سی دی آموزشی


 

فروش کمپوست و قارچ دکمه ای (آگاریکوس ) به قیمت مناسب آماده عرضه قارچ درجه یک بالای 300 کیلو گرم در روز (فقط قارچ درجه یک )
و فروش کمپوست بلوکی فقط درجه یک با قیمت مناسب برای دریافت قیمت روز با ما تماس بگیرید
(بخش اموزشی پرورش قارچ فنی و حرفه ای میانه)

نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:کمپوست قارچ دکمه ای , | موضوع: <-PostCategory-> |

الوئه ورا
نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:الوئه ورا, کشت الوئه ورا, | موضوع: <-PostCategory-> |